Colaborare grafică joc video

Hello, sunt Vlad Călin, momentan lucrez ca CTO la Vuuh.com ca hibrid de programator și manager.

În timpul liber lucrez la un joc video, pe care plănuiesc să îl lansez în cursul anului curent. Baza jocului ajunge să fie gata cât de curând, și caut să colaborez cu persoane interesate și pricepute pe partea de grafică.

De ce caut o colaborare

Grafica unui joc este partea care "atrage" jucătorii și care spune o poveste într-un mod frumos. Poți avea cel mai cel joc din punct de vedere al gameplay-ului, dar dacă grafica e lame, nu îl va juca nimeni.

Vreau un parteneriat pentru că chiar cred că un joc făcut profesionist are șanse mult mai mari de reușită, și pentru a ajunge acolo, nu ajung doar skill-urile mele. Eu pot veni cu partea tehnică și strategică, dar sunt complet descoperit pe partea artistică. Și cum regula numărul 1 în business e "never go alone", și a doua e să "play to your strenghts", concluzia evidentă e că am nevoie de o echipă în care oamenii să aibă skill-uri complementare.

Cum ar arăta colaborarea?

Colaborarea la care m-am gândit ar fi pe bază de revenue sharing, adică pentru fiecare copie vândută via Steam, vei obține un procentaj din profit. Procentajul la care m-am gândit ar fi de 20%, negociabil, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitate de extindere în caz că ne înțelegem bine.

De asemenea, sunt deschis și la colaborări hibride (parțial up-front payment + un revenue share mai mic) sau full free-lancing (full up-front, zero revenue share), în funcție de preferințe și cum ne înțelegem. Bugetul meu ar fi cam de 1000€ pentru tot proiectul.

Exemplu de calcul:

 1. dacă vom vinde jocul cu 15€ per copie (cel mai likely preț), din care scădem partea Steam-ului (30%) și taxele (~16%), ar rămâne 8.82€ de împărțit. Partea ta ar fi 1.76€ presupunând că nu vom reinvesti în marketing (dar vom dedica o sumă fixă pe lună sau pe an pentru promovare, în funcție de cum arată cifrele).
 2. targetul nostru la lansare e de 20.000 de wishlist-uri care s-ar traduce în 4.000 de copii vândute la lansare, care ar însemna 60.000€ vânzări. Conform 1., partea ta ar fi 7040€. Asta doar la lansare. Dupa aceea, vom vinde long-term, si vom încasa "the long tail", ceea ce mă aștept să se adune mult peste suma respectivă, dar e imposibil de estimat cât (mai ales că multe copii vor fi vândute în diversele Steam fest-uri, cu reducere, care ar afecta cifrele de mai sus).
 3. daca ne facem treaba bine cu un joc care arată și merge bine, putem aduce mulți bani pe terme mediu-lung.

Care ar fi contributia ta:

 • vom discuta despre orice aspect al jocului, din moment ce vom fi parteneri
 • vei avea libertatea de a decide și implementa direcția grafică a jocului. Din moment ce eu sunt programator, și programatorii sunt cunoscuți pentru lipsa lor de simț artistic, nu voi avea cine știe ce aport să aduc pe partea asta. De asta caut colaboratori 😄
 • voi face o lista cu ce necesități de grafica ar există și cum ar trebui să arate din punct de vedere tehnic (rezoluție, transparență). Lista este foarte influențată de contentul pe care îl decidem să îl adăugăm.
 • commitment-ul ca timp nu e mare, cred că câteva ore pe săptămână ar fi suficiente pentru cantitatea de grafică necesară. Încercăm să fim realiști și echilibrați.

What's in it for you?

 • posibil mulți bani
 • o experiență de proiect real, participativ cu decision making, cu miză, pe care nu o poți dobândi pe cont propriu sau într-o companie în România.
 • worst case, daca jocul face flop, tot vei avea un proiect de adăguat la portofoliu, care dă foarte bine în CV și te va ajuta mai departe în carieră.

Care ar fi contribuția mea:

 • programare
 • testare
 • creare și management de Steam page + conturi sociale
 • căutare colaborare pentru partea de promovare și community building 😄 pentru că și aceea e o parte importantă care e cam descoperită.

What's in in for me?

 • posibil mulți bani
 • e un proiect la care țin și pentru care fac tot posibilul să reușească
 • cunosc și colaborez cu persoane faine din afara cercurilor mele de oameni overly tehnici, cu care să pot lega posibile colaborări pe termen mai lung (pentru eventuale proiecte viitoare tot pe zona de gaming sau pe altă zonă, antreprenoriatul e o direcție pe care o urmez long-term).

Despre joc

Jocul poate fi accesat momentan la https://vladcalin.itch.io/quest-of-the-hero, ca prototip. Jocul final nu va fi pus public, ci va fi vândut pe Steam. Intenționez să lansez un demo în primă fază pentru a facilita promovarea, urmând un full release.

Jocul este cu tematică high fantasy (elfi, monstri, săbii, magie) și ca gen, poate fi catalogat ca puzzle/strategie/min-maxing/casual. Nu aparține de un singur gen, ci are un gameplay destul de inedit, nou, ceea ce cred că îi va oferi o șansă foarte bună să se diferențieze pe piață.

Calendarul la care m-am gândit ar fi ceva de genul:

 • mai 2024 -> demo
 • iulie/august 2024 -> release

Dar bineînțeles, e un draft, poate suferi modificări în funcție de inputul echipei.

Let me know what you think, dacă ți-ar plăcea să facem echipă: